Značení pilových pásů Wikus

Pilové pásy na kov značky Wikus jsou vhodné k efektivnímu dělení železných a neželezných materiálů. Německý výrobce WIKUS je špičkou v oboru. Nabízíme pásy bimetalové, tvrdokovové, diamantové, i z nástrojové oceli.

Pro lepší orientaci zákazníků používáme vlastní třídy označení pásů WIKUS a to:

EKONOM = Wikus PRIMAR M42

Tento bimetalový pilový pás na kov Wikus s označením EKONOM / PRIMAR (dříve ECOFLEX) je zhotoven ze zvláště odolné oceli HSS-M 42. Provedení zajišťuje tlumení vibrací v řezu. Pilový pás na kov je vhodný na dělení menších a středně velkých rozměrů. Přednosti tohoto pilového pásu je cena v poměru ke stabilnímu výkonu, který tento pás zajišťuje.

Optimální použití je na menších a středně velkých pásových pilách do maximální šířky pásu 41 mm. Je také vhodný pro použití na starších pilách, které svou konstrukcí a stabilitou zatěžují pilový pás na kov více než je tomu u novějších pil se stabilním zatížení při vlastním řezání. Pilový pás má takový tvar zubů, který zajišťuje univerzální použití a lze s ním řezat plné materiály i profily o různé jakosti materiálu, který by neměl přesáhnout tvrdost 45 HRC.

  • Pro menší a střední rozměry
  • Pro profily a plný materiál
  • Pro náročné provozní podmínky

Poznámka: od roku 2024 jsme nahradili původní pásy ECOFLEX novější a lepší řadou a to PRIMAR. Za stejné peníze tedy dostáváte lepší parametry.



STANDARD = Wikus MARATHON M42

Tento bimetalový pilový pás na kov Wikus s označením STANDARD / MARATHON je zhotoven ze zvláště odolné oceli HSS-M 42 s vyšším obsahem kobaltu a molybdenu než je tomu u konkurenčních pásů. Materiál řezné části pásu s vysokým obsahem legujících prvků a 4% chromu byl exkluzivně vyvinut firmou Wikus, která je taky jeho výhradním dodavatelem. Tento materiál zajišťuje vysokou dynamickou pevnost a odolnost proti opotřebení.

Jedná se špičkový produkt v kategorii univerzálních bimetalových pilových pásů M42, který zaručuje nejvyšší požadavky efektivity a produktivity v průmyslové praxi. Jeho výkon a životnost výrazně překonává konkurenční pilové pásy v jakosti M42.

Pilový pás na kov STANDARD má takový tvar zubů, který zajišťuje univerzální použití a lze s ním řezat plné materiály i profily větších rozměru o různé jakosti materiálu, který by neměl přesáhnout tvrdost 45 HRC.

  • pro masivní i svazkové řezání větších rozměrů
  • pro profily větších rozměrů i pro plné matriály
  • pro neželezné kovy



PROFIL = Wikus VARIO M42

Tento bimetalový pilový pás na kov Wikus s označením PROFIL / VARIO je zhotoven ze zvláště odolné oceli HSS-M 42 s vyšším obsahem kobaltu a molybdenu než je tomu u konkurenčních pásů. Materiál řezné části pásu s vysokým obsahem legujících prvků a 4% chromu byl exkluzivně vyvinut firmou Wikus, která je taky jeho výhradním dodavatelem.

Tento materiál zajišťuje vysokou dynamickou pevnost a odolnost proti opotřebení. Pilový pás na kov má takový tvar zubů, který zajišťuje univerzální použití a lze s ním řezat plné materiály i profily malých a středních rozměrů, které by neměly přesáhnout tvrdost 45 HRC.

  • pro menší a střední rozměry
  • pro profily a plný materiál
  • pro sériovou výrobu



PREMIUM = Wikus MARATHON M51

Tento bimetalový pilový pás na kov Wikus s označením PREMIUM / MARATHON M51 je zhotoven ze zvláště odolného a nového materiálu X3000, který plně nahrazuje konkurencí běžně používaný materiál HSS M51. Materiál řezné části pásu s vysokým obsahem legujících prvků a 4% chromu byl exkluzivně vyvinut firmou Wikus, která je taky jeho výhradním dodavatelem, tak jako u pilového pásu MARATHON M42.

Jedná se špičkový produkt v kategorii univerzálních bimetalových pilových pásů, který zaručuje nejvyšší požadavky efektivity a produktivity v průmyslové praxi. Jeho výkon a životnost výrazně překonává konkurenční pilové pásy v jakosti M51.

Pilový pás na kov má takový tvar zubů, který zajišťuje univerzální použití a lze s ním řezat plné materiály i profily větších rozměru z hůře obrobitelných materiálu, jako např. oceli s vysokým obsahem niklu, austenitické oceli nebo nástrojové oceli, které by neměli přesáhnout tvrdost 50 HRC.

  • pro nerezavějící a kyselinovzdorné oceli
  • pro oceli s vysokým obsahem niklu
  • pro titan a speciální bronzy
  • pro nástrojové oceli
  • pro profily větších rozměrů i pro plné materiály

Related products

Produkt byl přidán do seznamu oblíbených
Produkt byl přidán k porovnání.