Značení jakosti kotoučů ze slinutého karbidu (SK)

Většina námi nabízených kotoučů je od předního českého výrobce PILANA se kterou spolupracujeme. Pilové kotouče SK jsou vyráběny z vysoce kvalitních materiálů o tvrdosti 43 HRC a jejich kompletní tvar je vyřezáván na laseru. Kotouč mají dilatační a odhlučňovací drážky, ty jsou speciálně tvarované kvůli tomu, aby i při ztížených řezných podmínkách byla zachována neustálá kvalita řezu a nedocházelo k deformacím kotouče, či velké hlučnosti. 

Značení jakostí slinutého karbidu (SK)

JAKOSTI TVRDOKOVU
K 01 K 10 K 20 K 30
Tvrdost [HV 30] Tvrdost [HV 30] Tvrdost [HV 30] Tvrdost [HV 30]
1900 - 2200 1700 - 1800 1600 - 1700 1300 - 1400

Plátky v jakosti K 01 jsou velmi odolné proti opotřebení. Wolframcarbidové zrno je velmi jemné. Jakost je vhodná pro řezání tvrdých materiálů např. MDF, lamino, HDF, oboustranně polaminovaných dřevotřískových desek, atd.

Optimální kombinace jemnozrnné struktury a tvrdosti materiálu předurčují SK plátky K 10 k univerzálnímu použití. Vhodné pro řezání dřeva, plastů, neželezných kovů, překližkových desek, sádrokartonových desek, atd.

Vyšší procento kobaltového pojiva zajišťuje větší houževnatost zubu a tím jeho větší odolnost při nárazu na jiný druh materiálu (např. suky, nečistoty, ocelové špony, atd). Jakost určená pro podélné řezání přírodních dřev.

Vysoké procento kobaltového pojiva spolu s nižší tvrdostí materiálu dává jakosti K 30 vysokou houževnatost a odolnost proti prasknutí. Tím je tato jakost předurčena pro řezání v extrémních podmínkách (např. řezání zmrzlého dřeva).

Výrobce kotoučů Pilana věnuje velkou pozornost stabilitě a vytužení pilových kotoučů. Jsou prováděny pravidelné testy na moderních zkušebních strojích a získané poznatky se ihned aplikují do výroby. Důležitým parametrem při výrobě pilových kotoučů je také kvalitní a přesné ostření slinutých karbidů. Stále modernější automatické stroje umožňují při použití kvalitních brusných kotoučů dosahovat vysoké kvality ostří u všech vyráběných pilových kotoučů.

Produkt byl přidán do seznamu oblíbených
Produkt byl přidán k porovnání.